פיצת צ'יזי בייטס ביתית

20160130_160103

 

ללא מילים הפעם,
רק מתכון,
ותיבת התגובות למטה שממתינה שתבואו לכתוב לי כמה זה טעים ושאתם מעריצים אותי שהבאתי את הדבר הזה אל תוך חייכם.
קדימה.

לבצק:
כוס ושמינית מים חמימים (38 מעלות, ליתר דיוק)
3 כפות סוכר
1.5 כפיות שמרים יבשים
1.5 כפיות מלח
1.5 כפות שמן זית
3 כוסות קמח

בקערה מערבבים מים וסוכר, מפזרים את השמרים מלמעלה ומניחים להם, ללא ערבוב. אחרי שהשמרים מתחילים להעלות קצף, מוסיפים מלח, שמן וקמח. מערבבים עד שנהיה בצק, לשים נמרצות עד שנהיה חלק. בערך 3 דקות (אפשר במיקסר עם וו לישה ואפשר בידיים). אם הבצק אקסטרה דביק מוסיפים קצת קמח.
משמנים קערה עם שמן, מצפים את כדור הבצק היטב בשמן ומניחים בקערה. מכסים עם מגבת לחה ומתפיחים בין שעה לשעתיים.

לרוטב:
בסיר או מחבת עם שוליים גבוהים שמים 2 כפות שמן ומטגנים 2 שיני שום כתושות. כשהן מתחילות להזהיב מוסיפים 3 עגבניות בשלות, מקולפות וחתוכות לריבועים קטנים. מטגנים ונותנים לעגבניות להגיר נוזלים. מוסיפים מלח, פלפל, כפית סוכר וקצת א. מרק. מוסיפים 2 כפות גדושות של רסק עגבניות ומסיימים באורגנו. אם העגבניות לא הגירו מספיק מיץ, רוב הסיכויים שתצטרכו להוסיף חצי כוס מים בערך, לערבב עד שזה סמיך אבל עדיין רוטב ולא משחה. מקררים.

ההרכבה:
אחרי שהבצק תפח, מעבירים אותו היישר אל תבנית (אני השתמשתי בתבנית תנור רגילה, גדולה יחסית) עם נייר אפייה משומן, ומתחילים לפתוח את הבצק על הנייר לצדדים, עם האצבעות. אין צורך לרדד. משאירים שוליים גבוהים של הבצק. לוקחים אצבעות מוצרלה (אני קניתי של חברת עמק, הן עטופות בנפרד ומאד נוחות) ומתחילים לסדר אותן בשוליים. אחרי שסידרנו אותן, עם מרווחים קטנים יחסית, מתחילים להשתמש בעודפי הבצק שדחפנו לשוליים כדי לכסות את האצבעות. מקפידים להדק את הבצק היטב.
עם סכין נחתוך כל אצבע ל-3 חלקים, כל חלק נסובב כלפי חוץ, כדי שבמקום להיות אנכי, הוא יהיה מאוזן, ונהדק את הבצק בקצוות כדי שלא תנזל המוצרלה החוצה. מורחים את הרוטב, מכסים בגבינה ובתוספות כאוות נפשנו ואופים בחום של 230 מעלות למשך 15 דקות (שליש תחתון של התנור).

בינתיים ממיסים רבע חבילת חמאה (25 ג') ומוסיפים לה כפית אבקת שום. כשהפיצה יוצאת מהתנור, מברישים מיד את הצ'יזי בייטס בחמאת השום ומגישים. טעים טעים!

מודעות פרסומת

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s